Ketogeen dieet

Wat is het?

Normaal haalt je lichaam de energie uit koolhydraten zoals aardappelen, brood, rijst en pasta. Bij het keto dieet eet je veel vetten en weinig koolhydraten.

Het ketogeen dieet is geen nieuwe dieethype. Het is eigenlijk een hele oude methode in een nieuw jasje. Zo is het ketogeen dieet al 95 jaar geleden ontwikkeld om epilepsie bij kinderen te behandelen. En ook het Atkins dieet uit de jaren 70 maakte al gebruik van ketose. Vooral in Amerika zie je nu veel blogs en dieetboeken verschijnen over het ketodieet, omdat je naast het afnemen van epileptische aanvallen ook ermee kilo’s kunt afvallen.

[image_with_animation image_url=”1292″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

In het kort

✓ Weinig tot geen koolhydraten
✓ Energie uit vetten
✓ Vetverbranding door Ketose

Ketose

Je lichaam raakt in ketose als je per dag minder dan 50 gram koolhydraten eet. Minder koolhydraten eten betekent dat je dieet hoger wordt in eiwit en vetten.

Als je begint met dit dieet dan raken eerst de glycogeen-voorraden (energie reserves) in de lever en spieren uitgeput. Als je geen koolhydraten meer eet dan gaat je lichaam op zoek naar een alternatief. Hiervoor gaat het je opgeslagen vetten afbreken. Deze vetverbranding wordt ketose genoemd.

Je lever vormt dan de zogenoemde ketonlichamen. Je lichaam gebruikt deze ketonlichamen dan als brandstof voor de hersenen.

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-info-sign” color=”Accent-Color”]

Is veel vet niet slecht?

Een lange tijd hebben de verschillende gezondheidsorganisaties iedereen verteld dat vetten de boosdoener zijn en zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Een dieet met weinig calorieën en geen vetten werd jarenlang aanbevolen.

Producten met dikgedrukte cijfers en opvallende letters zoals “0% vet” werden geïntroduceerd om aan te geven hoe gezond het product wel niet is. Nog steeds zijn er veel mensen die een 0%-product als gezond zien.

Wat men toen nog niet goed doorhad is dat niet alle vetten ongezond zijn en dat andere manieren effectiever zijn om een gezond gewicht te behouden.[/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-info-sign” color=”Accent-Color”]

Is het Keto Dieet hetzelfde als een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is, net zoals keto, een concept wat al vrij lang bestaat. Sterker nog, vroeger was de beschikbaarheid van koolhydraat-rijke producten veel beperkter. Er werd toen nog nauwelijks rijst of brood gegeten. Eetpatronen bestonden vooral uit groenten en vers fruit. Daarnaast was eten niet dagelijks voorhanden waardoor er noodgedwongen vastenperiodes werden ingelast. Intermittent Fasting is hierop gebaseerd.

Een koolhydraatarm dieet beperkt als vanzelfsprekend de inname van koolhydraten, maar stelt vaak ook een limiet aan vette of eiwitrijke producten.[/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-heart” color=”Accent-Color”]

Voor wie is het dieet geschikt?

Het dieet is geschikt als je op een snelle manier overtollig vet en lichaamsgewicht wilt kwijtraken. Vaak is dit het geval als je lijdt aan obesitas of ernstig overgewicht.

Dit kun je eenvoudig meten aan de hand van je BMI. Dit afkorting staat voor Body Mass Index. Je kunt aan de hand van je lengte, je gewicht, geslacht en leeftijd berekenen of je te zwaar bent.

Mensen met overgewicht of obesitas hebben vaak een BMI die hoger is dan 30. Bij een normaal gewicht schommelt deze tussen de 18.5 en 25.[/text-with-icon]

Voordelen

Zoals je hierboven hebt gelezen heeft intermittent fasting flink wat algemene voordelen. Hieronder zal ik je wat specifiekere voordelen geven van intermittent fasting die je ook zult ervaren met het 8 uur dieet.

Afvallen

Doordat je in een ketogeen dieet vrijwel geen koolhydraten eet, daalt je insulineniveau en raken je glucosereserves op. Hierdoor gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron. 

In deze zoektocht stuit je lichaam op vetten en schakelt het langzaam over op vetverbranding. Hierdoor verbrand je automatisch meer vetten dan bij een standaard dieet. In een onderzoek uit 2017 zijn een ketogeen dieet en een traditioneel dieet, laag in vetten, naast elkaar gelegd. Over een periode van zo’n 8 weken deden beide groepen krachttraining en was de eiwitinname gelijk.

De groep met het dieet laag in vetten verloor zo’n 1,8 kg vet, maar de groep met het keto dieet ruim 4 kg! Er zijn veel studies te vinden die aantonen dat een ketogeen dieet zorgt voor een groter verlies in vet. In 2004 kwam er uit een studie door Dr. Jeff Volek zelfs naar voor dat personen op een ketogeen dieet meer afvielen dan personen op een laag vetten dieet, ondanks dat zij ruim 300 calorieën per dag meer aten.

Een andere studie uit 2003 gaat daarin nog een stapje verder. Hier kwam zelfs naar voor dat over een periode van zo’n 12 weken de groep op een ketogeen dieet 9,9 kg verloor ten opzichte van 4,1 kg bij de groep laag in vetten. De groep op het keto dieet at tijdens dit onderzoek zelfs maarliefst 700 calorieën meer per dag!

Minder honger

Een bijkomend voordeel bij het afvallen is dat je bij een keto dieet veel minder honger hebt. Je lichaam herkent op 3 manieren dat het honger heeft. 

1: Net als de brandstofmeter in je auto aangeeft of de tank leeg of vol is, heeft je lichaam een zelfde soort meter voor voedingsstoffen. Deze meet in je lichaam of glucose, vetten of ketonen voldoende aanwezig zijn en geeft dit seintje door aan de hersenen.

2: Je lichaam heeft een mechanische respons dat doorgeeft hoe vol het zit, letterlijk. Dit gaat dus om volume. Waar bijvoorbeeld na een hele grote maaltijd je buik uit zet en je de knoop van je broek losmaakt, geeft je lichaam een seintje naar je hersenen dat het vol zit.

3: De laatste factor wordt bepaald door het hongerhormoon Ghreline en peptide(verzadigings)hormoon Leptine. Waar Ghreline aangeeft dat het lichaam honger heeft, remt Leptine deze af door aan te geven hoe verzadigd dat het is. In een studie uit 2013 kwam naar voor dat tijdens een flink calorietekort in een ketogeen dieet niet zorgde voor een stijging van hongerhormonen.

Als laatste zorgen met name de vezelrijke bladgroente voor de mechanische respons, omdat ze meer volume bevatten.

Meer energie

Doordat je lichaam overschakelt op vetten als energiebron heeft het continue toegang tot een grote energietank. Waar je tank normaal loopt op de 2000 caloriën die je er in stopt, heeft het naast de vetten in je voeding nu ineens ook toegang tot alle vetten in het lichaam.

En dit zijn er veel. Stel dat je een heel erg afgetrainde atleet bent van 80kg met een vetpercentage van 4%, betekent dit dat je ongeveer zo’n 3200 gram vetten in je lichaam hebt die goed zijn voor maar liefst 28.000 kcal!

Daarnaast biedt een keto dieet nog een ander interessant voordeel ten op zichte van een standaard westers dieet hoog in koolhydraten. Op het moment dat je tijdens een maaltijd een flinke portie koolhydraten binnenkrijgt, stijgt je bloedsuikerspiegel wat uiteindelijk kan zorgen voor een flinke sugar crash als je lichaam niet goed om kan gaan met koolhydraten en glucose. Je zal dus niet snel meer inkakken na een flinke maaltijd.

Ook laten verschillende onderzoeken zien dat mensen tijdens een ketogeen dieet vetmassa verliezen, maar spiermassa behouden of het zelfs zien stijgen. Om beter naar de sportprestaties te kijken is er in 2012 een eerste onderzoek  gedaan naar prestaties waarbij enkele twintigjarige atleten op een ketogeen dieet werden gezet voor 30 dagen, waarna ze weer terug gingen op een standaard westers dieet voor 30 dagen. Gedurende deze hele periode zijn er geen duidelijke verschillen naar voor gekomen op meetgebieden als sprinkracht, push-ups, chin-ups en dips. Gedurende het keto dieet verloren ze echter bijna 2 kg vet en was er een kleine stijging in magere massa! In 2017 is er een uitgebreider onderzoek uitgevoerd. Gedurende dit onderzoek is een groep van 25 mannen verdeeld in twee groepen, één op een goed geformuleerd keto dieet en de andere op een koolhydraatgebaseerd dieet.

Beide groepen realiseerden dezelfde hoeveelheid groei in spiermassa, maar de ketogene groep verloor maarliefst 24% vet ten opzichte van 13% bij de andere groep. Spierkracht ontwikkelde bij beide groepen tot een zelfde niveau. Ook voor atleten biedt het dus geen beperking op de prestaties en kan het zelfs zorgen voor een betere lichaamssamenstelling!

Beter cholesterol

Veel mensen associëren een dieet hoog in vetten gelijk met een hoge cholesterol en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Studies wijzen echter uit dat een goed geformuleerd ketogeen dieet kan zorgen voor een betere cholesterol en gezondheid van het hart!

Om dit te begrijpen moeten we eerst weten hoe dit precies werkt. In je lichaam zijn lipoproteïne aanwezig die verantwoordelijk zijn voor het transport van vetten in de bloedbanen. Twee types lipoproteïne zijn verantwoordelijk voor het transport van cholesterol: low-density-lipoproteïne (LDL) en high-density-lipoproteïne (HDL). LDL worden vaak geassocieerd met de opbouw van cholesterol in de bloedvaten wat uiteindelijk kan zorgen voor slagaderverkalking.

HDL staat bekend als “het goede cholesterol” dat ervoor zorgt dat cholesterol van het bloed naar de lever wordt vervoerd om het te kunnen verbranden. Hierdoor zorgt HDL er dus voor dat cholesterollevels niet te hoog worden. Vroeger werden in sommige onderzoeken de vergelijking gemaakt tussen een koolhydraatarm dieet en vetarm dieet, waarbij cholesterol in vetarm dieet daalde, maar in een koolhydraatarm dieet cholesterol zelfs kon stijgen.

Onderzoeken tonen echter aan dat het meer gaat om de verhouding tussen LDL en HDL. Een koolhydraatarm dieet zorgt voor een hogere aanmaak van HDL ten opzichte van een laag vetten dieet. De stijging in HDL kan zorgen voor een verhoging het totale cholesterol(HDL+LDL), maar de verhouding HDL ten opzichte van het totale cholesterol verbetert. Er is aangetoond dat deze verhouding een betere indicator is van hart- en vaatziekten.

Verschillende studies bevestigen dat een dieet laag in koolhydraten en hoog in vetten de verhouding tussen LDL en HDL verbetert. In een studie uit 1988 kwam naar voor dat in de testgroep met de hoogste vet inname en de laagste koolhydraat inname een duidelijke stijging was van HDL. Een meer recentere studie toonde dat bij een doelgroep op een ketogeen dieet, zonder calorie limiet, het totale cholesterol daalde, LDL daalde, HDL steeg en dat de verhouding tussen het totale cholesterol en HDL enorm verbeterde.

[image_with_animation image_url=”1115″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Keto Liquid Forte

Keto Liquid Forte is het zetje wat wat Intermittent Fasting en het Ketogeen dieet nodig heeft! Het combineert de krachten van de diëten en vul het aan met bewezen afslanksupplementen.

Door de vastperiode van het Intermittent Dieet (16 uur vasten, 8 uur eten) te combineren met de koolhydraat arme insteek van het Ketogeen dieet te combineren met de unieke ingrediënten van Keto Liquid Forte wordt het afslankproces maximaal versnelt.

[image_with_animation image_url=”1119″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” margin_top=”40″]
[image_with_animation image_url=”1116″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]
[image_with_animation image_url=”1128″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” el_class=”maxheight-mobile”]

Anne P. uit Zoetermeer
Keto Liquid Forte heeft me geleerd hoe ik kon Starten met het Ketogeen Dieet! De resultaten zijn super!

[image_with_animation image_url=”1127″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” el_class=”maxheight-mobile”]

Frank S. uit Arnhem
Afvallen voor mannen was een taboe waar niemand over sprak. Gelukkig ben ik begonnen!

[image_with_animation image_url=”1126″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” el_class=”maxheight-mobile”]

Sahir & Bibi. uit Amsterdam
Wij wilden er beter uitzien voor elkaar! We hebben meer energie en zien er beter uit dan ooit!

Uitleg over
de diëten

Juist omdat de twee diëten zo nieuw, is de begeleiding en handleiding erg belangrijk bij Keto Liquid Forte. Er wordt in de handleiding diep op beide dieten ingegaan en er wordt duidelijk uitgelegd wat je wél en niet mag doen tijdens het Dieet.

✓ Uitleg over het Keto Dieet
✓ Uitleg over Intermittent Fasting
✓ Bijpassende recepten
✓ Handige afslanktips

[image_with_animation image_url=”1075″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]
[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-shopping-cart” color=”Accent-Color”]

Gratis Verzending & Retour

Wij verzenden binnen Benelux zonder Verzendkosten! En niet alleen bij je bestelling, maar ook eventueel bij retour![/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-eur” color=”Accent-Color”]

Niet goed, geld terug!

Wij willen alleen maar tevreden klanten! Ben je niet tevreden met de resultaten? Snap je het dieet niet? Geld terug![/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”fa fa-bus” color=”Accent-Color”]

Vandaag besteld, morgen in huis!

Ook in deze tijd houden wij ons aan onze afspraken, besteld u vandaag voor 22:00? Dan heeft u uw pakket de volgende werkdag al in huis![/text-with-icon]

[image_with_animation image_url=”1169″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Dagelijkse begeleiding

We weten als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om (alleen) af te vallen! Daarom heeft Slimmer Slim Afslankcoaches die je vrijblijvend begeleiden tijdens de diëten. Alle jouw vragen worden beantwoorden via de mail, telefoon of de chat. Juist door de persoonlijke begeleiding ga jij jouw streefgewicht halen!

✓ 7 dagen per week bereikbaar
✓ Vrijblijvende begeleiding
✓ Elke dag een motiverende e-mail!
✓ Binnen maximaal 8 uur antwoord!

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-ok” color=”Accent-Color”]

Wat kan ik verwachten

✓ Gewichtsverlies van 10% van je totale lichaamsgewicht in één maand
✓ Meer energie en een dieet die je kunt volhouden!
✓ Overtollig vet verdwijnt op de plekken waar jij het verwacht
✓ Zit beter in je vel omdat je resultaat ziet
✓ Eindelijk een afslankproduct dat werkt[/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-gift” color=”Accent-Color”]

Wat krijg ik als ik bestel?

✓ Keto Liquid Forte
✓ Handleiding over Intermittent Fasting
✓ Handleiding over Keto Dieet
✓ Vrijblijvende Persoonlijke begeleiding
✓ Handige tips om méér af te vallen
✓ Lekkere recepten bij het dieet
✓ Dagelijks motiverende e-mails![/text-with-icon]

[text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-heart” color=”Accent-Color”]

Waarom Keto Liquid Forte?

✓ Enige middel die Keto en IF combineert
✓ Blijvend resultaat
✓ Niet goed, geld terug!
✓ Gratis verzending en retouren
✓ Nederlands product en begeleiding
✓ Volgens strenge HACCP normen geproduceerd
✓ Vandaag besteld, morgen in huis[/text-with-icon]

Ben je klaar om nu écht af te vallen?

Met Keto Liquid Forte lukt het echt! Leer hoe de twee meest populaire diëten werken en start met Keto Liquid Forte!

De vraag alleen is: Hoe lang wil jij afvallen?

[pricing_table style=”default”][pricing_column color=”Accent-Color” title=”1 Maand Afvallen” id=”1588080374952-2″ price=”69″ currency_symbol=”€” interval=”Eenmalige aanschaf” tab_id=”1588080374953-7″]

Minimaal 5 kilo kwijt
1 maand Afvallen met Keto Liquid Forte
✓ Uitleg over het Keto Dieet
✓ Uitleg over Intermittent Fasting
✓ Bijpassende recepten
✓ Handige afslanktips
✓ Overtollig vet verdwijnt
✓ Geeft energie en maakt fitter
✓ Blijvend resultaat
✓ Natuurlijk product
✓ Gratis persoonlijke begeleiding

Ik wil één maand Afvallen[/pricing_column][pricing_column highlight=”true” color=”Accent-Color” title=”3 Maanden Afvallen” id=”1588080375141-6″ price=”149″ currency_symbol=”€” interval=”Eenmalige aanschaf” highlight_reason=”Meest gekozen” tab_id=”1588080375142-0″]

Minimaal 15 kilo kwijt
3 maanden Afvallen met Keto Liquid Forte
✓ Uitleg over het Keto Dieet
✓ Uitleg over Intermittent Fasting
✓ Bijpassende recepten
✓ Handige afslanktips
✓ Overtollig vet verdwijnt
✓ Geeft energie en maakt fitter
✓ Blijvend resultaat
✓ Natuurlijk product
✓ Gratis persoonlijke begeleiding
Ik wil 3 maanden Afvallen[/pricing_column][pricing_column color=”Accent-Color” title=”2 Maanden Afvallen” id=”1588080375240-9″ price=”119″ currency_symbol=”€” interval=”Eenmalige aanschaf” tab_id=”1588080375241-10″]

Minimaal 10 kilo kwijt
2 maanden Afvallen met Keto Liquid Forte
✓ Uitleg over het Keto Dieet
✓ Uitleg over Intermittent Fasting
✓ Bijpassende recepten
✓ Handige afslanktips
✓ Overtollig vet verdwijnt
✓ Geeft energie en maakt fitter
✓ Blijvend resultaat
✓ Natuurlijk product
✓ Gratis persoonlijke begeleiding

Ik wil twee maanden Afvallen[/pricing_column][/pricing_table]

Veelgestelde vragen

We krijgen dagelijks veel vragen over Keto Liquid Forte. We hebben de belangrijkste vragen voor je verzameld. Heb je zelf een vraag voor ons? Stel deze gerust via de chat!

Is het gewichtsverlies blijvend? Of kom ik weer aan als ik stop met Keto Liquid Forte

Het grootste voordeel van Keto Liquid Forte is dat het gewichtsverlies blijvend is wanneer u zich aan de diëten houdt!

Ik ben Gluten en Lactose intolerant, mag ik Keto Liquid Forte gebruiken?

Keto Liquid Forte is heel bewust ontwikkeld zonder Gluten en Lactose. Daardoor is het ook geschikt voor Veganisten!

Hoeveel kilo raak ik kwijt als ik Keto Liquid Forte gebruik?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je huidige gewicht en mate waarin je de dieten volgt. Als maatstaaf kan je 5 kilo per maand of 10% van je lichaamsgewicht aanhouden.

Ik ben al begonnen met Keto of Intermittent Fasting, heb ik Keto Liquid Forte nog nodig?

Keto Liquid Forte is het enige middel dat beide diëten activeert. Heb je het idee dat je nog niet in Ketose zit? Probeer dan juist Keto Liquid Forte!

Wat moet ik doen als ik honger krijg tijdens de diëten?

Zowel het Ketogeen Dieet als Intermittent Fasting hebben als kenmerk dat je honger kunt krijgen. Keto Liquid Forte stilt deze honger en zet je lichaam aan het werk door energie uit jouw vet te halen!

Kan ik Keto Liquid Forte ook zonder begeleiding nemen?

Ja hoor! Wij merken alleen dat onze klanten het meeste resultaat behalen wanneer ze worden begeleid door onze Afslankcoaches.

Ik vind Keto Liquid Forte best duur, waarom is dat?

De ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit. Daarnaast moet Keto Liquid Forte voldoen aan de hoogste standaard van het HACCP. Ook hechten wij veel aandacht aan de persoonlijke begeleiding; Het uurtarief van een normale voedingscoach is duurder dan Keto Liquid Forte!

Kan ik niet gewoon starten met het Keto Dieet of Intermittent Fasting?

Natuurlijk! Uiteindelijk draait het om jouw doel: afvallen! We merken alleen dat onze klanten niet weten hoe ze moeten starten met de diëten én op zoek zijn naar een supplement die energie geeft tijdens de diëten!

Kan ik Keto Liquid Forte ook gebruiken als ik geen dieet volg?

Jazeker! Het kan zijn dat de diëten niet helemaal in jouw huidige patroon passen. Keto Liquid Forte is een afslanksupplement op zichzelf! We raden alleen de combinatie aan voor méér resultaat.